Dronten blijft Verkeersveiligheidslabel basisscholen stimuleren

7 januari 2019 14:10 “Onze ruimte is voor het verkeersbeleid een belangrijke kwaliteit". aldus wethouder Korting van de gemeente Dronten. "Er zijn in de gemeente Dronten weinig verkeersborden en geen verkeerslichten nodig. Door de ruimte, de goede voorzieningen in de kernen Swifterbant en Biddinghuizen en de scheiding van functies zijn er geen grote doorstromingsknelpunten en gebeuren er relatief weinig ongevallen. Het gaat op het gebied van verkeer in Dronten dus goed. Maar stilzitten is geen optie. Ook over nieuwe ontwikkelingen en toekomstige aanpassingen blijft de gemeente samen met de provincie in gesprek. Dat is belangrijk.
Elk jaar betreedt een nieuwe generatie de openbare weg. Veel scholieren fietsen uit de dorpskernen Swifterbant en Biddinghuizen naar de middelbare scholen in Dronten. Het is goed dat kinderen leren hoe ze dat moeten doen. Ook blijft Dronten het Verkeersveiligheidslabel Flevoland voor basisscholen stimuleren.
De ambitie van de gemeente om zelfvoorzienend en CO2-neutraal te zijn, ondersteunen we door in het verkeersbeleid ook in te zetten op de fiets en het elektrisch rijden, zonder overigens de andere mobiliteitsvormen te vergeten. We zijn blij dat in de gemeente Dronten een actieve lokale afdeling van Veilig Verkeer Nederland zich inzet, bijvoorbeeld ter ondersteuning van fietsers met een e-bike en met opfriscursussen voor ouderen.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.