Dronten werkt ook in 2015 aan verkeersveiligheid

27 april 2015 21:25 Het werkplan ‘verkeersveiligheid’  van de gemeente Dronten is onlangs vastgesteld en daarmee is ook het budget gelabeld. Wat voorlichting en educatie betreft, richt Dronten zich vooral op de schoolgaande kinderen en jongeren. Dat wil niet zeggen dat er verder niets gebeurt…

Specifieke aandacht gaat uit naar de doelgroep 4 – 12 jaar, waarbij de basisscholen die in het bezit zijn van het Verkeersveiligheidslabel Flevoland een (financieel) streepje voor hebben. Uiteraard past daar het praktisch en theoretisch verkeersexamen bij. De gemeente onderstreept dit door de aanwezigheid van de burgemeester of wethouder bij de praktische verkeersexamens in Dronten op 28 mei en in Swifterbant op 29 mei.

De schoolgaande jongeren in het voorgezet onderwijs worden aangesproken met projecten van Team Alert op scholen en met het project Streettalk van TeamAlert op de Meerpaaldagen in augustus.

In 2011 zijn provincie-breed de eerste projecten gelanceerd gericht op landbouwverkeer met als doel
het aantal ongevallen naar beneden te krijgen, maar ook om het verkeer bewust te maken van de
gevaren van modder op de weg. Deze campagne samen met overige wegbeheerders zal vervolgd en uitgebreid worden (afvallende lading).

Ook gaat aandacht uit naar projecten op het gebied van bijvoorbeeld handhaving (snelheid, licht op, alcohol, gordel) afhankelijk van de doelgroep, waarbij uiteraard kan worden ingespeeld op de actuele situatie (denk aan tegen de richting in fietsen langs De Zuid).

Landelijk neemt het aantal ouderen in het verkeer de komende jaren toe, zo ook in Dronten. Ook veranderen het verkeer en de verkeersregels... Om ouderen vertrouwd te maken en/of houden in het verkeer en hun vaardigheden en kennis te vergroten gaat daarom speciale aandacht uit naar de doelgroep 50+ .

Ook sluit Dronten zich, in samenwerking met de provincie, aan bij de ANWB pilot Verkeersbuzz en aan de campagne Fietsmodus. Hierover leest u uiteraard t.z.t. meer op deze website.Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.