Geslaagde Verkeersdag Flevosprong Dronten

23 september 2012 19:53 De Flevosprong hield vrijdag 21 september een Verkeersdag. Het thema: veilig op de fiets. De gemeente Dronten opende de dag met het trekken van een gele streep voor de school.

De groepen 5 tot en met 8 kregen uitleg over de techniek van de fiets door Jan Brinkman. Waarom moet je stuur eigenlijk goed vastzitten? Hoe zijn de remmen goed afgesteld? En hoe werkt een versnelling eigenlijk? De kinderen konden vervolgens hun eigen fietsen technisch controleren en daarna een fietsrijbewijs halen door een fietsparcours af te leggen. In de onderbouw was er een wedstrijd fietsversiering. In alle groepen werd bovendien het Groot Verkeersmysteriespel gespeeld.

De Verkeersdag werd bijzonder geopend. De gemeente Dronten trok voor de school een gele streep. Dit stopverbod leidt tot meer veiligheid bij school, met name bij het halen en brengen van de kinderen. Op het wensenlijstje van de Flevosprong staat ook nog de aanleg van een zebrapad bij school. Hierover zijn nog gesprekken gaande met de gemeente.

De Flevosprong draagt het Verkeersveiligheidslabel Flevoland. Dat betekent dat er onder meer extra aandacht is voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rondom de school. De jaarlijkse Verkeersdag draagt daar op een leuke en praktische manier aan bij. De school heeft een draaiboek voor een tweejarige cyclus. Het eerste jaar is er een dag met een fietsparcours en het Groot Verkeersmysteriespel, het tweede jaar is er aandacht voor het verkeer op de weg. Dan zijn er lessen over de dode hoek, skaten, de politie en dergelijke. De Verkeersdag wordt voorbereid door een leerkracht en verkeersouder. Angela van der Kloof, de contactpersoon voor het Verkeersveiligheidslabel in de gemeente Dronten, bracht ook de nodige informatie in.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.