Johannes Calvijnschool achtste school op Urk met Verkeersveiligheidslabel

10 oktober 2013 14:50 Het was een heel vrolijk gebeuren in het herfstzonnetje: de uitreiking van het Verkeersveiligheidslabel Flevoland aan de Johannes Calvijnschool op Urk gisteren, woensdag 9 oktober.


Mevrouw Thamar Hoekstra, verkeerscoördinator van de school, vertelt: “Wij zijn sinds een jaar een verkeersgroep gestart, met name om de schoolomgeving verkeersveiliger te maken voor onze leerlingen. Samen met de gemeente hebben we aanpassingen aangebracht, zoals een parkeerverbod middels een rode streep op de stoep bij de kleuteringang waardoor het daar veel overzichtelijker is geworden voor de kinderen.

Toen we met die aanpassingen bezig waren, werden we geattendeerd op het Verkeersveiligheidslabel Flevoland. Er bleken nog maar een paar kleine dingen nodig om het label te behalen. We gaven bijvoorbeeld al wel les aan de hand van een verkeersmethode, maar we moesten ook een activiteitenplan voor de verkeerscommissie opstellen. Dat zijn we gaan doen, waardoor we het label binnen korte tijd hebben kunnen halen. ”

De uitreiking van het Verkeersveiligheidslabel werd, zoals het hoort, feestelijk gevierd. Mascotte Seef de Zebra kwam op de tandem aan, maar stopte helaas precies daar waar hij niet mocht stoppen: bij de rode streep op de stoep. Dat mocht de pret niet drukken: enkele leerlingen wisten hem goed voor te doen hoe het wel moest!

Verder werd er een Julie Paal onthuld, vlak voor de school bij de ingang van het kleuterplein. Thamar Hoekstra: “Die springt er echt uit. Het is nu voor iedereen zichtbaar dat we een verkeersveilige schoolomgeving hebben. Wethouder Geert Post vertelde dat wij de achtste school op Urk zijn die het label hebben mogen ontvangen en hoe belangrijk verkeersveiligheid is. En de kinderen wilden wel aan de hele wereld laten weten dat we nu een label hebben. Dat hebben ze ook gedaan: ze hebben vrolijke ballonnen opgelaten. “

Al met al is de Johannes Calvijnschool blij met de keuze voor het Verkeersveiligheidslabel. Thamar Hoekstra benadrukt dat het daarbij niet alleen gaat om de verkeersveilige schoolomgeving. “Het leuke is ook dat het verkeersonderwijs nu veel praktischer wordt. Voorheen deden we al mee aan het jaarlijkse fietsexamen, maar dat bouwen we nu uit met andere activiteiten. Zo hebben we al een fietsparcours gehouden en dat doen we volgende week weer voor een paar andere groepen. Volgend jaar doen we mee aan Streetwise. Door die praktische activiteiten gaat verkeer veel meer leven voor de kinderen. Dat is echt leuk. En nuttig.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.