Leerlingen in Swifterbant oefenen op Mobiel Verkeersplein

7 december 2013 19:39 Praktische verkeerseducatie is een goede afwisseling op de klassikale lessen. Het biedt de mogelijkheid om actief/fysiek bezig te zijn en tegelijkertijd te leren.

De groepen 4, 5 en 6 van de basisscholen in Swifterbant mochten onlangs oefenen op het Mobiele Verkeersplein. Verkeer leer je namelijk niet alleen uit boekjes, maar vooral door het te doen en daarmee zelf te ervaren!

Met het Mobiele Verkeersplein dat Shell en Veilig Verkeer Nederland samen hebben ontwikkeld, leren kinderen spelenderwijs beter fietsen. Het biedt daardoor een ontzettend leuke, actieve afwisseling op de reguliere lessen. De leerlingen krijgen al theorieles op school, op het Verkeersplein raken zij vertrouwd met de verschillende verkeerssituaties in de praktijk. Het plein is bedoeld als oefenplein voor kinderen uit groep 4, 5 en 6 van het basisonderwijs.

Aan de slag met het digibord
Bij het Mobiele Verkeersplein horen ook digibordlessen voor de groepen 4 en 5/6. Ze zijn te downloaden als pdf: een les ter voorbereiding en een les voor de nabespreking.

Op deze link vindt u alle informatie over het Mobiele Verkeersplein, het bijhorende lespakket en hoe u een boeking kunt plaatsen. Op deze pagina vindt u ook de digibordlessen die onderdeel uitmaken van het lespakket.Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.