Ook Almeerse Driemaster heeft nu verkeersveiligheidslabel aan de muur

21 februari 2014 12:58 CBS De Driemaster heeft gisteren met trots het Verkeersveiligheidslabel Flevoland ontvangen uit handen van wethouder Peters. De bijbehorende festiviteiten stonden in het teken van fietsveiligheid.

De Driemaster had veel werk gemaakt van de feestelijke uitreikin. Er werd gestart met een fietsverkeersles door fietsmeester Mario Kramer en zijn partner Liselotte. Quizvragen aan de hand van foto’s van de schoolomgeving vormden een mooie aanleiding om allerlei thema’s te bespreken, zoals het gedrag bij het in en uit gaan van de school. Sinds kort heeft de school namelijk een hekje bij de ingang, zodat de leerlingen niet zomaar de drukke straat bij de school kunnen oprijden.

Na de quiz arriveerde de wethouder die er zichtbaar zin in had om met de leerlingen van De Driemaster te praten over verkeersveiligheid. Vijf leerlingen gaven een korte toelichting op verkeersthema’s die onlangs waren besproken op school: van verlichting en stoppen voor haaientanden, tot het gedrag van ouders en leerlingen in het verkeer. Wethouder Peters was er mee in zijn nopjes en vroeg er dan ook serieus op door.

Het hoogtepunt was natuurlijk de overhandiging van het felbegeerde bordje van het verkeersveiligheidslabel door de wethouder aan directeur Susan Benning. Maar óók het parcours dat de leerlingen daarna mochten fietsen, viel in heel goede aarde. Het werd bekwaam geopend door de wethouder, die daarmee aantoonde dat hij niet voor niets ook de wethouder van sport is.

Nadat de leerlingen van de groepen 7 en 8 hun fietskunsten hadden kunnen oefenen, had De Driemaster bovendien nog een mooie primeur bij een labeluitreiking: Seef de Zebra waagde zich ook aan het parcours! Fietsmeester Mario kon zijn professionele goedkeuring geven aan de fietsvaardigheid van Seef. Pfff, gelukkig maar, de mascotte van het verkeersveiligheidslabel heeft zijn naam hoog te houden..!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.