Urk wordt streetwise!

5 september 2013 17:41 De dr. Maarten Lutherschool op Urk staat er om bekend: de grote inzet voor verkeersveiligheid van de leerlingen. Gisteren kregen alle leerlingen weer de gelegenheid om praktisch te oefenen. ANWB Streetwise was er.

Alleen in de praktijk leert een kind goed en verantwoord omgaan met verkeerssituaties! Het verkeerseducatieprogramma ANWB Streetwise helpt scholen daarbij een handje. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen als elektro- en rijlesauto's, zebrapaden, verkeerslichten en opblaasbare auto's wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Een team van enthousiaste, professioneel opgeleide instructeurs voert het programma uit.

Zo konden de leerlingen van de groepen 7 en 8 van de dr. Maarten Lutherschool hun fietsvaardigheid oefenen met het fietsparcours, was er voor de groepen 5 en 6 de auto met de remweg en de remmentest, voor de groepen 3 en 4 ‘blik en klik’ over uitkijken en het gebruik van de autogordel en voor de groepen 1 en 2 een programma over veilig oversteken.

De leerlingen namen er met veel enthousiasme aan deel; verkeer is weer eens wat anders dan taal en rekenen! Voor foto’s van de deelnemende groepen, klik hier.Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.