Verkeersveiligheidslabel Flevoland voor basisschool Polderhof in Almere

23 september 2013 21:45 Wethouder René Peters vond het belangrijk genoeg om ervoor naar school te komen: de uitreiking van het Verkeersveiligheidslabel Flevoland aan basisschool de Polderhof!

Er werd vandaag natuurlijk een feestje gevierd op de Polderhof, want het Verkeersveiligheidslabel ontvangen, is een feestje waard. Scholen die het Verkeersveiligheidslabel aan de muur hebben hangen, krijgen dat namelijk niet zomaar. Zij hebben bewezen zich in te zetten voor een veilige verkeerssituatie rond de school, verkeerseducatie te geven aan de hand van een goedgekeurde lesmethode en praktische verkeersprojecten en ouders te betrekken bij het verkeersonderwijs en de verkeersveilige schoolomgeving.

Geen labelfeestje zonder de aanwezigheid van Seef de zebra, de mascotte van het Verkeersveiligheidslabel; hij was er vandaag dan ook prominent bij en bleek het label in zijn rugzak te hebben ‘verstopt’. Èn geen feestje zonder cadeautje: de Polderhof ontving het pakket Verkeerskunsten, waarmee met de groepen 1 tot en met 8 praktisch aan het verkeer kan worden gewerkt door leerkrachten met hulp van enkele (verkeers)ouders.

De school maakte van de feestelijke uitreiking gebruik om ouders te vragen hun kinderen vooral lopend of fietsend naar school te brengen; daarmee wordt de verkeersveiligheid rondom school aanzienlijk verbeterd. Ook werden ouders opgeroepen buiten de schooltijden met hun kinderen in de praktijk verkeer te oefenen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.