Verkeersveiligheidslabel room op de soes!

11 maart 2014 18:12 De Groen van Prinstererschool op Urk heeft gisteren het Verkeersveiligheidslabel Flevoland ontvangen. “Een mooie waardering, die duidelijk maakt dat we goed bezig zijn”, aldus directeur Henk Romkes.

Het prachtige voorjaarsweer werd benut om de labeluitreiking te omlijsten met een stoepkrijtwedstrijd. Uit elke groep mochten tien kinderen verkeersborden tekenen op het plein. Niemand minder dan wethouder Geert Post beoordeelde de kunstwerkjes en reikte, nadat hij het Verkeersveiligheidslabel had overhandigd aan de schooldirecteur, prijsjes uit aan de krijtwinnaars in de onder-, midden- en bovenbouw.

Bij een feestje hoort ook muziek. Onder leiding van fluitisten uit groep 7 werd op de wijs van ‘Vader Jacob’ een zelfgemaakt lied gezongen:

‘Ga steeds veilig 2x’
Naar de school 2x
Gebruik je beide ogen
En je beide oren
Kijk goed uit 2x

Als laatste onderdeel van de feestelijkheden werd een Julie-paal bij de school onthuld; een cadeau van de gemeente Urk ten teken dat de school het Verkeersveiligheidslabel Flevoland heeft gehaald.

“We deden al veel aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid, dus eigenlijk hoefden we nog maar heel weinig te doen om het label te behalen. Het belangrijkste was dat we nog geen verkeersouder hadden. Gelukkig hebben we een moeder bereid gevonden die taak op zich te nemen”, aldus directeur Henk Romkes.

“Het label is de room op de soes, een mooie waardering die duidelijk maakt dat we goed bezig zijn. En voor de ouders is het een prettig gegeven dat het bij ons op school óók om de verkeersveiligheid van hun kinderen gaat.” Dat de labeluitreiking werd bijgewoond door meerdere ouders, onderstreept dit.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.