Verkeersveiligheidsprijs Flevoland voor Verkeersplein in Biddinghuizen

20 november 2015 18:14 Dorpsbelangen Biddinghuizen en alle overige vrijwilligers die onlangs in Biddinghuizen een groot schoolplein omtoverden tot Verkeersplein, ontvingen daarvoor gisteravond de Verkeersveiligheidsprijs Flevoland 2015. De prijs die werd uitgereikt door gedeputeerde Jaap Lodders werd in ontvangst genomen door de voorzitter van Dorpsbelangen Biddinghuizen, de heer Willem Feiken.

Eendracht maakt macht. Daarvan is het Verkeersplein dat onlangs werd gerealiseerd bij het Educatief Centrum Biddinghuizen, een schoolvoorbeeld. De heer Feiken blikte terug op een bijzonder en intensief traject, waarbij ontwerp, goedkeuring, planning en uitvoering in slechts enkele maanden tijd resulteerden in een verkeersplein van 80 bij 20 meter.

Dankzij de inzet en samenwerking van ongeveer dertig vrijwilligers en behulpzaamheid en sponsoring uit het bedrijfsleven, beschikken de basisscholen in Biddinghuizen nu over een imposant verkeersplein met 1 kilometer belijning, haaientanden, verkeersborden en zelfs een bushalte. Zo kunnen de leerlingen spelenderwijs hun verkeersgedrag oefenen.

De Verkeersveiligheidsprijs is een jaarlijkse prijs van het Vervoerberaad Flevoland voor personen of organisaties die zich belangeloos inzetten voor de verkeersveiligheid in Flevoland. De prijs kan daarnaast worden beschouwd als een aanmoediging voor iedereen die een punt maakt van nul verkeersslachtoffers in Flevoland.

De Verkeersveiligheidsprijs bestond dit jaar uit een oorkonde en een tweepersoons skelter met aanhanger, waarmee leerlingen op het verkeersplein kunnen oefenen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.