Www.vvlflevoland.nl gelanceerd met taart!

9 april 2014 18:56 Alle basisscholen in Lelystad en Dronten ontvingen vandaag taart. Daarmee werd gevierd dat het Verkeersveiligheidslabel Flevoland met de nieuwe website http://www.vvlflevoland.nl in een nieuw jasje is gestoken.

Steeds meer basisscholen in Flevoland zijn in het bezit van een verkeersveiligheidslabel. Daarmee laten zij leerlingen, ouders en de omgeving zien dat zij actief en structureel aandacht geven aan de verkeersveiligheid van hun leerlingen. Deze kwetsbare groep verdient immers alle aandacht en inspanning om de verkeersrisico's te minimaliseren.

Op de nieuwe website is alle informatie over het verkeersveiligheidslabel in Flevoland te vinden, evenals extra informatie per gemeente. Naast het informatieve gedeelte kan iedere school die in het bezit is van het label, of in het traject zit om het label te behalen, nu ook in het eigen archief kijken. Daarmee is het voor zowel de scholen als voor de gemeente gemakkelijker om informatie en documenten te delen en weer terug te vinden.

De nieuwe website is een initiatief van de gemeenten Dronten en Lelystad en de provincie Flevoland. Alle basisscholen in deze gemeenten ontvingen vandaag een brief van hun burgemeester en een taart. Om de lancering van de website extra kracht bij te zetten, vieren de wethouders Paul Gach van Dronten en Wout Jansen van Lelystad de lancering symbolisch met de aanbieding van een taart aan basisschool De Zonnewijzer in Dronten. Daarmee benadrukten zij het belang dat de gemeenten en de provincie hechten aan het Verkeersveiligheidslabel Flevoland.

Scholen met zo’n label besteden namelijk aandacht aan theoretische en praktische verkeerseducatie, de veiligheid van de schoolomgeving en de school-thuis routes en bovendien betrekken zij ouders daarbij. Het label is dan ook niet alleen een kwaliteitskeurmerk, maar ook een zichtbare waardering en een hulpmiddel voor basisscholen.

Verkeersveiligheid draait om kennis èn om gedrag en ‘jong geleerd’ is ‘oud gedaan’. Door structureel aandacht te geven aan verkeerseducatie en verkeersveiligheid, laten labelhoudende basisscholen zien dat óók zij van de provinciale doelstelling om nul verkeersslachtoffers te hebben, een punt maken. Dat is namelijk niet alleen een taak voor overheden, maar voor àlle burgers en organisaties!Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.