Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in /home/veiligflev/domains/verkeersveiligflevoland.nl/public_html/include/class/alstro.class.php on line 252
Alle basisscholen Zeewolde kiezen voor verkeersveiligheid

Alle basisscholen Zeewolde kiezen voor verkeersveiligheid

8 november 2017 17:59 Alle basisscholen in Zeewolde werken structureel aan de verkeersveiligheid van hun leerlingen. Zij mogen alle namelijk het kwaliteitskeurmerk Verkeersveiligheidslabel Flevoland voeren.  De gemeente is trots.

Met het Verkeersveiligheidslabel Flevoland bewijzen basisscholen dat zij actief en structureel bezig zijn met de verkeersveiligheid van hun leerlingen. Dat is nodig, want helaas zijn er jaarlijks honderden kinderen slachtoffer in het verkeer. Deze kwetsbare groep verdient alle aandacht en inspanning om de verkeersrisico’s te minimaliseren. En jong geleerd is bovendien óók oud gedaan...

De overige basisscholen uit Zeewolde hadden het label al eerder ontvangen, maar de uitreiking van het verkeersveiligheidslabel aan basisschool De Richtingwijzer eind augustus, complementeerde dit tot een mooi gemeentelijk geheel. Zeewolde kan nu stellen: “Wij hebben alleen verkeersveilige basisscholen.”

Wethouder Wim van der Es, die de labeluitreiking aan De Richtingwijzer deed: “Het is geweldig dat scholen, ouders én vooral kinderen er zelf samen voor zorgen dat iedereen veilig naar school kan gaan. De gemeente helpt daarbij graag mee als er maatregelen in de omgeving van de school nodig zijn."

Labelhouders laten zien dat verkeerseducatie een vaste plaats heeft in hun lesprogramma  en dat ook praktische vaardigheden en de betrokkenheid van ouders bij de verkeersveiligheid van hun kinderen, geborgd zijn. Daarvoor hebben zij een concreet activiteitenplan. Ook de schoolomgeving is veilig, al dan niet dankzij extra infrastructurele verkeersveiligheidsmaatregelen door de gemeente.

Het label is dus een kwaliteitskeurmerk, een waardering èn een hulpmiddel voor basisscholen. Elke twee jaar volgt er een her-certificering die garandeert dat de school nog steeds aan de criteria voldoet.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.