De Koperwiek en Koningin Juliana gelabeld

20 september 2012 12:00 Wethouder Poppe van de gemeente Noordoostpolder reikte donderdag 20 september het Verkeersveiligheidslabel uit aan twee basisscholen in Emmeloord. De Koperwiek en Koningin Juliana aan de Lijsterbesstraat hadden ook Zebra Seef, de mascotte van het label, te gast.

Seef onthulde het verkeersbord dat het parkeer- en stopverbod markeert dat de gemeente Noordoostpolder instelde aan één kant van de straat. Hierdoor is de veiligheid bij de ingang van beide scholen aanzienlijk verhoogd. De veiligheid van de schoolomgeving is een belangrijk criterium bij het behalen van het van Verkeersveiligheidslabel. Daarnaast staat dit keurmerk ook voor goede en praktische verkeerseducatie en voor betrokkenheid van ouders bij de verkeersprojecten op school.

De leerlingen zelf hadden hun best gedaan om de feestvreugde te verhogen. Tekeningen van Seef sierden de schoolhekken. En een lange sliert tekeningen op geel papier vormde een gele band over de stoeprand. De boodschap dat er bij de schoolingang niet meer gestopt en geparkeerd mag worden, werd hiermee nog eens feestelijk benadrukt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.