De Poolster viert labeluitreiking

13 maart 2013 20:23 De Lelystadse basisschool De Poolster heeft het Verkeersveiligheidslabel Flevoland ontvangen. Wethouder Wout Jansen kwam het label woensdag 13 maart persoonlijk uitreiken.

De openbare basisschool in de Waterwijk ontving het label, omdat de school voldoet aan alle criteria die gelden voor het kwaliteitskeurmerk. De school laat daarmee zien de verkeersveiligheid van hun leerlingen zeer serieus te nemen.

Wethouder Jansen: “Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Het leren van de basisregels en hiermee oefenen in de praktijk is noodzakelijk voor hun veiligheid. Daarom is het goed om te zien dat basisscholen aandacht besteden aan zowel theoretisch als praktisch verkeersonderwijs en daar óók ouders bij betrekken.”

De Poolster kreeg het label niet zomaar. Er is op en rond de school veel aan de verkeersveiligheid gedaan. Naast de verkeerseducatie in de klas, is er nu aan de voorkant van de school een bord geplaatst dat aangeeft dat ouders op deze plek niet meer mogen stoppen met hun auto. “Een belangrijke maatregel waardoor de doorstroming niet wordt belemmerd, terwijl de veiligheid wordt vergroot", aldus de wethouder.

De Poolster vierde het labelfeestje met alle leerlingen. Er was onder andere een fietsversierwedstrijd. Aan de wethouder de eer te beoordelen welke fiets het mooist was versierd. Ook was er een vrachtwagen present, waarin kinderen zelf konden ontdekken wat de dode hoek is. En natuurlijk sloeg Seef de zebra, de mascotte van het label, ook dit feestje niet over. Hij was alom aanwezig!

Meer informatie over het Verkeersveiligheidslabel vindt u op deze website onder educatie.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.