De scholen zijn weer begonnen

21 augustus 2013 17:07 “Het lijkt wel een bollenveld in april, zo mooi geel kleurt het hier”, aldus wethouder Poppe die gisteren, dinsdag 20 augustus, in de Noordoostpolder de start van de actie ‘de scholen zijn weer begonnen’ kracht bijzette met zijn aanwezigheid.

Het kleurde geel, omdat de ongeveer vierhonderd leerlingen van de basisscholen Eben-Haëzer en De Klimboom allen waren getooid in een geel veiligheidshesje, uitgereikt door Veilig Verkeer Nederland (VVN). Verkeersveiligheid begint immers met zichtbaarheid in het verkeer.

Helaas blijft de jaarlijkse actie nodig. In de maanden na de zomervakantie vallen er relatief veel verkeersslachtoffers onder de schoolgaande jeugd. In heel 2012 vielen er onder kinderen van vijf tot elf jaar in totaal acht doden en in de leeftijdsgroep van twaalf tot vijftien jaar veertien.

VVN adviseert ouders om de route naar school van tevoren met hun kinderen te oefenen. Met de jaarlijkse actie, die overigens in heel Nederland wordt gevoerd en die herkenbaar is aan de spandoeken in de buurt van scholen, doet VVN ook een beroep op de automobilist: houd rekening met scholieren die na zes weken vakantieperiode weer volop in het straatbeeld verschijnen en pas je snelheid daarop aan.

Wethouder Poppe onthulde bij deze start van de actie in de Noordoostpolder samen met enkele leerlingen een spandoek en vroeg de leerlingen onder meer goed te kijken in het verkeer en ook niet te ‘what’s appen’ in het verkeer. Ook werd een verkeersbord onthuld dat aangeeft dat de wijk Revelsant voortaan een 30 km/uur-zone is.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.