De Wingerd ontvangt tiende Verkeersveiligheidslabel gemeente Dronten

26 september 2014 17:27 Een basisschool ontvangt niet zomaar een Verkeersveiligheidslabel. Er moet voldaan worden aan verschillende criteria. De Wingerd in Biddinghuizen werkte daar hard aan. De school is nu dermate actief en structureel bezig met de verkeersveiligheid van hun leerlingen dat  wethouder Hans Engelvaart op vrijdag 26 september het Verkeersveiligheidslabel Flevoland kon uitreiken.

De Wingerd riep een werkgroep verkeersouders in het leven, schafte nieuwe lesmethoden aan en maakte een activiteitenplan verkeerseducatie gemaakt om een doorgaande lijn in het  verkeersonderwijs te waarborgen. Ook doet de school mee aan het landelijk theoretisch verkeersexamen en het praktisch fietsexamen in het dorp zelf.

Een ander criterium is het hebben van een veilige schoolomgeving. De gemeente Dronten heeft daarom gezorgd voor een functionele en mooie inrichting bij het nieuwe gebouw van De Wingerd, waaronder het aanleggen van een zebra. En voordat De Wingerd en de andere scholen hun intrek in het nieuwe gebouw namen, hebben gemeente en scholen samen opgetrokken om ouders, kinderen en omwonenden te informeren over de routes naar school en het parkeren bij de school.

De Wingerd is de tiende basisschool in de gemeente Dronten die het Verkeersveiligheidslabel op de muur heeft hangen.





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.