Fietsverlichtingsactie voor jeugdleden voetbalvereniging sv Batavia ‘90

5 november 2018 18:24 De jeugdcommissie van voetbalvereniging Batavia ’90 vindt dat hun verantwoording voor de kinderen niet ophoudt als zij het voetbalterrein verlaten; zij willen ook dat de kinderen veilig thuis komen na de training. Daarom werd samen met de afdeling Lelystad van Veilig Verkeer Nederland een fietscontrole en fietsverlichtingsactie voor de jeugdleden georganiseerd. 

Wethouder Rentenaar reageerde enthousiast toen hij over dit initiatief hoorde. Door actief mee te werken aan de actie markeerde hij het belang dat de gemeente hecht aan dit soort verkeersveiligheidsinitiatieven. Hij controleerde bij de start op 29 oktober de eerste fiets en gaf een verlichtingssetje aan een van de jeugdleden.

Rentenaar: “Fietsen zonder licht is gevaarlijk. Als je gezien wordt, ben je veiliger. Zodra de klok verzet wordt en in dit seizoen de ochtend- en avondspits weer donker is, is het van levensbelang dat de fietsverlichting werkt. Veilig Verkeer afdeling Lelystad doet ieder jaar bij verschillende basisscholen de fietsverlichtingsactie en het is mooi dat ook een sportvereniging zoals sv Batavia ’90 deze mogelijkheid benut. We willen allemaal dat onze kinderen veilig met de fiets op pad gaan.” 

De gemeente had, net als bij verlichtingsacties op de Lelystadse basisscholen, fietsverlichtingssetjes beschikbaar gesteld, maar bij de actie werd ook direct de rest van de fiets op eventuele mankementen gecontroleerd.

Aan de fietsverlichtingsactie is meegewerkt door de vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland afdeling Lelystad, de vrijwilligers van voetbalvereniging sv Batavia en de gemeente Lelystad. Financieel werd het mede mogelijk door een bijdrage van Provincie Flevoland.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.