In Flevoland wordt geoogst met hart voor verkeersveiligheid

15 juli 2016 17:14 Alle Flevolandse agrariërs ontvangen binnenkort post van de Flevolandse verkeersveiligheidspartners. Zij krijgen de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijk tarief borden te kopen die waarschuwen tegen slipgevaar door modder op de weg.

Er komt een mooie tijd aan: de oogsttijd. Het bruist dan in het Flevolandse buitengebied. De agrarisch ondernemers laten met prachtige opbrengsten weer zien waar zij groot in zijn! De oogsttijd heeft echter ook een keerzijde. Modder op de weg en stuk gereden bermen zijn een gevaar voor de verkeersveiligheid. De veroorzaker is daarvoor aansprakelijk.

De Flevolandse verkeersveiligheidspartners roepen agrarisch Flevoland daarom dringend op om met schoon materieel de weg op te gaan. En om wegen en bermen zo snel mogelijk weer schoon of netjes te maken als die onverhoopt toch vies of stuk gereden zijn. Uiteraard dienen ook medeweggebruikers gewaarschuwd te worden tegen slipgevaar als daarvan sprake is.

Wanneer alle Flevolandse agrariërs dezelfde waarschuwingsborden plaatsen, komt dat de duidelijkheid en de veiligheid ten goede. Provincie, Flevolandse gemeenten, LTO Flevoland, Cumula en politie hebben daarom de handen ineen geslagen. Zij zijn een actie gestart die Flevolandse agrariërs oproept een set van twee waarschuwingsborden met bijbehorende palen aan te schaffen. Dankzij gezamenlijke inkoop kan dat nu voor de aantrekkelijke prijs van 216 euro. De eerste tweehonderd bestellers worden bovendien beloond met een korting van 30 euro en betalen slechts 186 euro.

De agrariërs kunnen de borden (met bijbehorende palen) tot 25 juli aanstaande bestellen via de button op de homepage van deze website.

Zo zien we straks in Flevoland overal dezelfde waarschuwingsborden. En maken de agrarisch ondernemers zichtbaar dat zij van nul verkeersslachtoffers een punt maken, want óók dat hoort bij duurzaam ondernemen!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.