Jaap Lodders maakt van de 0 een punt…

21 december 2012 13:19 Gedeputeerde Lodders realiseert zich dat de feestelijke decembermaand voor mensen die dierbaren hebben verloren in het verkeer, helemaal niet feestelijk is. “Elk verkeersslachtoffer is er één te veel.”

Lodders: “In de decembermaand blik ik, zoals bijna iedereen, nogal eens terug en vooruit. Vaak is dat feestelijk. Maar zeker als je binnen de provincie verantwoordelijk bent voor verkeer en vervoer is die feestelijkheid ook begrensd. Ik realiseer me heel goed dat er veel mensen zijn die het jaar niet gelukkig kunnen afsluiten omdat zij dierbaren hebben verloren in het verkeer. Elk verkeersslachtoffer is er één te veel.”

Er kan nog meer gebeuren

Jaap Lodders deed het afgelopen jaar van alles om de verkeersveiligheid in Flevoland te verhogen. “Ook het afgelopen jaar heb ik weer veel mensen ontmoet die zich volledig inzetten voor de verkeersveiligheid, vanuit hun werk of als vrijwilliger. Ik ben ze daar erg dankbaar voor. Toch kan er nog meer gebeuren. Iedereen neemt op een of andere manier aan het verkeer deel. Elke inspanning, hoe klein of groot ook, helpt: van je gedragen als een ‘heer in het verkeer’ tot het dragen van je helm op de scooter of je aanmelden als verkeersouder op school. Durf dus te kiezen voor verkeersveiligheid!”

E-mail me uw ideeën!

Lodders hoopt dat elke Flevolander de ambitie deelt om helemaal geen verkeersslachtoffers te hebben in Flevoland. “Graag hoor ik wat u daarvan vindt, uw ideeën en wat u zelf doet om bij te dragen aan de verkeersveiligheid. E-mail me op redactie@verkeersveiligflevoland.nl . En via de gratis digitale nieuwsbrieven waarvoor u zich kunt aanmelden op deze site, kunt u volgen wat ik, en velen met mij, doen op dit gebied. Laat u erdoor inspireren!

Ik wens u bij al uw korte ritten en langere reizen in 2013 een verwachtingsvol vertrek en een behouden thuiskomst!

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.