Leerlingen SG De Rietlanden streden om titel ‘Baas in het verkeer’

2 september 2016 16:54 Educatiemedewerkers van jongerenorganisatie TeamAlert daagden deze week jongeren uit de tweede klas van de Lelystadse scholengemeenschap De Rietlanden uit om verkeersonveilige situaties in hun eigen omgeving veiliger te maken.  Dit deden zij door middel van theatersport. Wethouder Ed Rentenaar was erbij. 

Op de Rietlanden streden twee teams om de titel ‘Baas in het verkeer’. De leerlingen gingen acterend en improviserend aan de slag gegaan met verschillende thema’s over verkeersveiligheid. Ze beeldden veilige en onveilige situaties uit, beantwoordden quizvragen en probeerden samen een onveilige locatie in de buurt veiliger te maken.

Het risico op een ongeval is voor jongeren van 12 tot 18 jaar ongeveer drie keer zo groot als voor de gemiddelde verkeersdeelnemer. Jongeren zijn daarmee een belangrijke risicogroep in het verkeer. Met het project The Battle maakt TeamAlert leerlingen bewuster van de risico’s die zij lopen in het verkeer. 

Wethouder Ed Rentenaar: “Door het gebrek aan ervaring en doordat jongeren zichzelf regelmatig overschatten, vormen zij een groter risico in het verkeer. Het is daarom belangrijk dat leerlingen weten hoe ze verkeersveilig moet handelen. En daar leent deze Battle zich prima voor. Er werden niet alleen feiten besproken, maar er was vooral veel interactie met de jongeren. En dat is heel belangrijk als het gaat om bewustwording en verandering van gedrag.“Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.