Leerzame en leuke scootmobiel cursus in Emmeloord

30 april 2014 21:12 Een scootmobiel is enorm handig. Wel vergt het oefening en vaardigheid om er technisch goed mee om te kunnen gaan en om je bewust te zijn van jouw plek in het verkeer. In Emmeloord was er gisteren een cursus.

Ouderen die onzeker zijn over hun positie in het verkeer of over hun vaardigheid om met de scootmobiel om te kunnen gaan. Dames die nooit een rijbewijs hebben gehaald, maar nu wel met hun scootmobiel de straat opgaan…

Het doel van een scootmobielcursus is om het verkeersinzicht van scootmobielers te vergroten en de voertuigbeheersing te verbeteren. Veel scootmobielgebruikers zijn angstig, doordat ze niet goed weten hoe het voertuig werkt of hoe de verkeersregels van toepassing zijn op een scootmobiel. Ook is het evenwicht vaak een probleem. Een cursus helpt ouderen en anderen die een scootmobiel gebruiken om een stuk geruster de weg op te durven.

De deelnemers aan de cursus die VVN gisteren gaf in Emmeloord kregen nuttige theoretische en praktische tips en oefening. Zij begrijpen hun positie in het verkeer, hebben kunnen oefenen met hun voertuig en zij zijn op de hoogte van de actuele verkeersregels. Dat is voor henzelf én voor andere verkeersdeelnemers een goed gevoel. Dat het ook nog eens een gezellige dag was, was een leuke extra!





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.