Lelystadse E-bike infodag voor senioren goed bezocht

3 oktober 2018 16:28 Steeds meer senioren zien het nut en de noodzaak om deze infodag te volgen. Nog steeds vallen er veel verkeersslachtoffers onder gebruikers van de elektrische fiets. Het vraagt toch om andere fietsvaardigheden, want deze fiets is veel sneller en zwaarder. Om deze reden organiseerde gemeente Lelystad ook dit jaar weer een E-bike infodag voor senioren tussen de 65 en 80 jaar. Er was veel belangstelling voor. Wethouder Ed Rentenaar deelde aan het eind van de dag de certificaten uit aan de enthousiaste deelnemers.

De E-bike infodag is een eendaagse cursus, waar onder andere de voor- en nadelen van een e-bike worden behandeld. Deelnemers kregen praktische tips om veilig en plezierig te blijven fietsen en er was veel ruimte om ervaringen uit te wisselen. De fietsvaardigheid werd geoefend op een fietsparcours, er was fietsgym onder begeleiding van een beweegdocente, oude en nieuwe verkeersregels kwamen aan de orde en na de lunch was er een korte fietstocht door Lelystad.

Met name ongelukken bij op- en afstappen
Wethouder Ed Rentenaar: "De e-bike wordt steeds meer gebruikt in het verkeer. Met name ouderen schaffen een e-bike aan om zo hun mobiliteit te vergroten. Het fietsen met een e-bike is toch anders, daarom is het goed dat er op zo’n dag als vandaag aandacht aan wordt besteed. Nog steeds gebeuren er veel ongelukken met deze e-bikes, met name bij het op- en afstappen. Uit onderzoek blijkt dat vanaf 65 jaar de kans om van de fiets te vallen ieder jaar toeneemt met ruim 7 procent. Ik ben daarom blij dat ouderen de kans krijgen om te oefenen met fietsvaardigheden. Zij kunnen hierdoor veilig en zelfstandig aan het verkeer blijven deelnemen."

Partners
De E-bike infodag werd ook dit jaar georganiseerd door de Fietsmeester, onderdeel van de Fietsersbond, en de gemeente Lelystad. De E-bike infodag is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de Provincie Flevoland.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.