Lichtschip Ens in Seef-jounaal!

25 juni 2013 18:00 Nog even en het is weer schoolvakantie. Maar voor veel leerlingen uit groep 8 is er ook dan werk aan de winkel: oefenen met de route naar het voortgezet onderwijs (samen met hun ouders)!

Voor elke leerling is het weer anders, maar toch hebben alle ‘achtste-groepers’ één ding gemeen: de route naar school verandert na de vakantie. Zeker voor kinderen op het platteland betekent het vaak dat de route langer en ingewikkelder is. Reden voor het Seef journaal om deze maand de veranderende school-thuisroute onder de aandacht te brengen.

Leerlingen van het Lichtschip in Ens vertellen in dit journaal wat er voor hun gaat veranderen. Zwolle, Emmeloord, Kampen. Achttien, twaalf, negen kilometer. Met de fiets of met de bus...

Als school kun je niet álles oefenen. Maar je kunt wel de kinderen vragen om deze zomervakantie te gaan oefenen met hun ouders of vrienden en vriendinnen. Het is nodig: kinderen komen andere, complexere situaties tegen in het verkeer, gaan in grote groepen fietsen en dat allemaal terwijl ze al zoveel nieuws op school hebben te verwerken.

Scholen die toch méér willen doen dan dat, vinden op www.schoolopseef.nl/lesmateriaal bovendien handige tools hiervoor.

Klik hier voor het Seef journaal waarin de leerlingen uit Ens hun ervaringen delen. En attendeer ook de ouders van uw ‘achtste groepers’ op dit filmpje!







Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.