Meld verkeersongevallen op www.ongeval.nu

5 september 2013 17:54 De provincie, politie en gemeenten in Flevoland roepen slachtoffers van verkeersongevallen op om deze te melden via www.ongeval.nu.

Sinds 1 augustus van dit jaar loopt er in de provincie Flevoland de pilot Ongeval.nu waarin slachtoffers van verkeersongevallen wordt gevraagd het ongeval zelf te rapporteren. Gegevens uit deze melding, zoals de locatie en de oorzaak van het ongeval, zijn voor de wegbeheerder van belang om de verkeersveiligheid te vergroten en herhaling te voorkomen.

Na behandeling op de Spoedeisende Hulpafdeling (SEH) in het Flevoziekenhuis in Almere of het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad wordt aan elk verkeersslachtoffer een kaartje meegegeven, voorzien van een uniek nummer, met de oproep het verkeersongeval te melden.

Jaarlijks komen er in Nederland 130.000 slachtoffers op de SEH vanwege een verkeersongeval. De afgelopen jaren is een stijgende trend waarneembaar in het aantal ziekenhuisopnamen vanwege een verkeersongeval (+69%). “De verkeersveiligheid in Nederland moet beter”, zo liet ook minister Schulz van Haegen eerder dit jaar weten.

De pilot, een initiatief van onderzoeksinstituut VeiligheidNL en verkeerskundig ICT-bureau VIA, is bedoeld om te onderzoeken of de verkeersongevallenregistratie aangevuld kan worden door slachtoffers zelf, en loopt tot het einde van het jaar.Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.