Rijvaardigheidstraining 'Rij Vaardig' 65+ in Lelystad

26 november 2015 18:33 Een aantal verstandige senioren nam vorige week deel aan de rijvaardigheidstraining ‘Rij Vaardig 65+ in Lelystad. Wethouder Ed Rentenaar was erbij.

Autorijden lijkt een vanzelfsprekendheid. Zeker voor degenen die al jaren rijervaring hebben, maar het is een vaardigheid die op peil moet worden gehouden; het verkeersbeeld wijzigt nogal. Voor 65-plussers is er een extra reden om hun rijvaardigheid te testen, want met het ouder worden veranderen de eigen mogelijkheden en dat heeft men zelf niet altijd of nauwelijks in de gaten.
Voor ANWB, BOVAG en VVN Lelystad genoeg reden om onder de noemer 'Rij Vaardig' te starten met vrijwillige rijvaardigheidstesten speciaal voor 65-plussers . En voor wethouder Ed Rentenaar reden om de deelnemers bij de praktijkdag welkom te heten en een kijkje te nemen bij de verschillende testen.

Na een avond theorie gingen de deelnemers de dag daarna in hun eigen auto onder begeleiding van een instructeur een rit maken in Lelystad, waarbij ze werden gewezen op eventuele ingeslopen foutjes of gewijzigde regels. De groep die niet reed, kon een ogentest laten doen, advies krijgen van een fysiotherapeut voor advies of een theorietest doen.
Rentenaar: “Veiligheid in het verkeer is heel belangrijk. Met behulp van deze rijvaardigheidstesten blijven verkeersdeelnemers van 65+ die al langer hun rijbewijs hebben, op de hoogte van wijzigingen in het verkeer en worden zij geattendeerd op ingeslopen ‘verkeerde’ gewoontes in hun rijgedrag. En uit enquêtes blijkt dat 'Rij Vaardig' als heel nuttig wordt ervaren, omdat er handige tips en aanwijzingen worden gegeven om de rijvaardigheid te verbeteren.”

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.