Ruim duizend fietsen van Lelystadse scholieren gecontroleerd

16 oktober 2012 18:27 In Lelystad werden maandag 15 oktober en maandag 1 oktober ruim duizend fietsen van scholieren gecontroleerd. Verlichting is van levensbelang nu de donkere dagen weer aanbreken.

Er waren dit jaar zestien deelnemende scholen. In totaal werden er ruim duizend fietsen gecontroleerd. De fietsen werden niet alleen gekeurd op verlichting, maar ook op reflectoren en de algehele technische staat (stuur, rem, bel etc.). Na de keuring werd een verlichtingssetje uitgereikt aan de eigenaar van de fiets. De verlichtingsset komt goed van pas als het ’s avonds weer vroeg donker is en er met goede fietsverlichting aan het verkeer moet worden deelgenomen. De actie was een succes. Er waren zelfs ouders die speciaal met de fiets van hun kleuter naar school kwamen.

De controles werden uitgevoerd door studenten van de opleiding Tweewielertechniek van het MBO College Lelystad en ROC Flevoland. De verlichtingssetjes zijn beschikbaar gesteld door Trefpunt Veilig naar school van de gemeente Lelystad.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.