Verkeersaandacht Horizon en Driemaster beloond met Verkeersveiligheidslabel Flevoland

10 oktober 2016 16:26 De Lelystadse basisscholen De Driemaster en Horizon kregen onlangs het Verkeersveiligheidslabel Flevoland uitgereikt door wethouder Ed Rentenaar. Hierdoor staan er nu maar liefst 26 Lelystadse scholen op het lijstje van scholen die dit kwaliteitskeurmerk mogen dragen.

De directie, de leerkrachten en de leerlingen van beide scholen hebben hard gewerkt om het Verkeersveiligheidslabel Flevoland te kunnen behalen. Bij beide scholen zijn maatregelen getroffen op en rondom de scholen om de verkeersveiligheid te vergroten. Zo zijn er door de gemeente gemaakte borden geplaatst op het schoolplein. Deze geven aan dat er niet gefietst mag worden. Ook is het eenrichtingsverkeer geworden bij de scholen en is een ‘kiss&ride-rotonde’ gemaakt waar ouders hun kinderen veilig kunnen laten in-/uitstappen. Verder doen de scholen mee met de fietscontrole, verlichtingsactie en het Verkeersexamen.

Wethouder Ed Rentenaar:“ Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer. Het leren van de basisregels en het oefenen in de praktijk is belangrijk. Ze leren welk verkeersgedrag wenselijk is en welk verkeersgedrag gevaarlijk. We willen toch allemaal dat onze kinderen veilig van huis naar school kunnen gaan en andersom? Daarom vind ik het belangrijk dat basisscholen aandacht besteden aan onderwijs over het verkeer en daar leerlingen én ouders bij betrekken. Op deze manier kunnen we de verkeersongevallen onder de schooljeugd omlaag brengen. En de kinderen die ik op de scholen gezien heb, zijn heel enthousiast met de verkeersregels bezig. Dus het is niet alleen leerzaam, maar ook erg leuk!”

Het Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk. Met het label krijgt de school erkenning voor de inspanningen om de verkeersveiligheid op school en in de schoolomgeving te vergroten. Het label laat zien dat verkeerseducatie op school serieus wordt genomen.

Het  Verkeersveiligheidslabel Flevoland is een initiatief van het Vervoerberaad Flevoland.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.