Vignet Gezonde School en Verkeersveiligheidslabel voor Watergeus

23 september 2014 21:14 Openbare school voor speciaal basisonderwijs (SBO) de Watergeus in Lelystad heeft het Verkeersveiligheidslabel Flevoland behaald. Vanuit het thema ‘gezonde school’, waarvoor de school het Vignet Gezonde School behaalde, werd ook gewerkt aan de verkeersveiligheid en verkeerseducatie om te zorgen dat de kinderen veilige weggebruikers zijn.

Op vrijdag 19 september onthulde wethouder Sport en Recreatie John van den Heuvel het vignet gezonde school en reikte hij namens de wethouder Verkeer bovendien het verkeersveiligheidslabel uit. De kinderen maakten hiervoor een lipdub gemaakt over hun gezonde school, waar verkeersveiligheid een onderdeel van is.

Directeur Erik Mees van SBO de Watergeus is trots om een ‘gezonde school’ te zijn. “Het is belangrijk dat onze leerlingen en leerkrachten in een gezonde omgeving kunnen leren en werken. Structureel werken aan gezondheid op school loont, want het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. “ 

Verkeersveiligheid

Een van de thema’s van een gezonde school is het werken aan verkeersveiligheid. Met het behalen van het verkeersveiligheidslabel laat de school zien zich in te zetten voor verkeerseducatie en verkeersveiligheid rond de school, bijvoorbeeld door de inzet van een coördinator verkeersveiligheidszaken en praktische verkeersactiviteiten in alle groepen, maar ook door aandacht te besteden aan een verkeersveilige schoolomgeving en school-thuisroutes. 

Meer informatie is te vinden op www.gezondeschool.nl, www.verkeersveiligheidslabel.nl ], en www.vvlflevoland.nl .





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.