Leerlingen Olivijn vieren het label

9 april 2015 18:01 Groot feest op de Olivijn in Almere! De school ontving vorige week uit handen van wethouder Peeters het ‘diploma’ waarmee ze voldoen aan de criteria van het Verkeersveiligheidslabel Flevoland.

De Olivijn is een zogenaamde cluster- 3- school voor kinderen met een lichamelijke of meervoudige beperking. De leerlingen worden naar school gebracht door ouders of met rolstoeltaxi’s of busjes.

De gemeente heeft ervoor gezorgd dat het parkeren van de taxi’s en de busjes gescheiden kan plaatsvinden van het andere autoverkeer. Dit komt de veiligheid ten goede. Toch kan er bij het oversteken van de weg en het instappen in de taxi altijd nog iets verkeerd gaan. De leerlingen lieten door sketches, liedjes en filmpjes lieten zien dat ze weten hoe ze zich horen te gedragen in het verkeer: wachten op elkaar, niet dringen bij het instappen en goed uitkijken bij het oversteken en uitstappen.

Taxichauffeur Evert werd speciaal in het zonnetje gezet en met hem alle chauffeurs die de leerlingen van de school vervoeren. “Als je dit werk doet, dan hou je van kinderen en van veilig rijden door de binnenstad van Almere,” zei wethouder Peeters. Hij was er trots op dat deze school en de kinderen zo bezig zijn met verkeerseducatie en vond dit “echt de mooiste uitreiking die hij tot nu toe had meegemaakt”.

Directeur Henny van den Berg kondigde aan dat de school bij de inrichting van het nieuwe plein speciaal een verkeerscircuit wil aanleggen. Er worden nog sponsors gezocht!  #draagjesteentjebij.  Onderwijsadviseur Albert Oving van IJsselgroep gaf het goede voorbeeld en droeg alvast een klein financieel steentje bij.

Lees hier meer over de verkeersveiligheidslabels van Het Kompas en Windkracht 10 in de Noordoostpolder.
Lees hier meer over het verkeersveiligheidslabel van Timotheüs in Lelystad.





Meld je aan voor de nieuwsbrief

Ja, ik wil graag de digitale nieuwsbrief ontvangen die 3 tot 4 keer per jaar verschijnt.